Agressie tegen politiemensen op de Turnhoutsebaan

Door Annick De Ridder op 6 september 2017, over deze onderwerpen: Democratie
Annick De Ridder in Terzake

Naar aanleiding van de recente agressie tegen onze politiemensen op de Turnhoutsebaan, moet me toch iets van het hart.

De linkerzijde, inclusief cdenv met als woordvoerder - u raadt het al - Kobo, was er als de kippen bij om het gebeurde te vergoelijken, te minimaliseren en te nuanceren. Inmiddels waren er toch ook filmpjes opgedoken (van een Kif Kif activiste trouwens) waarop geen geweld te zien was, dus zal er ook wel geen geweld geweest zijn zeker..? Volledigheidshalve werd er wel niet bij verteld dat het filmpje ná de feiten werd gemaakt, van zodra de combi's met opgeroepen versterking kwamen aangereden, en op een ogenblik dat de groep heethoofden uiteraard al lang 'schampevie' was.

Politiemensen werden uitgescholden voor leugenaars en burgemeester Bart De Wever uiteraard ook.

Intussen gaf de lokale politie Antwerpen dan maar een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen vrij. Enkele citaten hieruit:

"Tegelijk werden de inspecteurs belaagd door verschillende omstaanders. De bestuurster maakte hiervan gebruik om een poging te ondernemen om weg te vluchten van de politie. Ondanks het feit dat de inspecteurs constant belaagd, bedreigd, bekogeld, gestampt en geslagen werden, slaagden ze er wel in om de dame bij hen te houden."
"Ook de passagier die vooraan in de wagen zat, begon zich weerspannig te gedragen. Ze kon ontkomen omdat de omstaanders in die mate het werk van de politie hinderden, en dat het niet langer veilig was om de vrouw koste wat het kost te weerhouden. Tijdens de schermutselingen werd gebruik gemaakt van pepperspray om agressievelingen op een afstand te houden. Wanneer de ploegen in bijstand uiteindelijk aankwamen, waren de agressors al verdwenen in de menigte."
"Een van de inspecteurs liep een arbeidsongeschiktheid van tenminste 3 dagen op en dat ten gevolge van een harde trap ter hoogte van het kruis. Bovendien zijn er verschillende kneuzingen vastgesteld door slagen en projectielen die hij te incasseren kreeg. De inspecteur is zwaar aangeslagen door de blinde agressie waarvan hij en zijn collega het slachtoffer werden. Die laatste liep enkel wat blauwe plekken op en bleef met stramme spieren achter."
"De exacte schade aan de fietsen moet nog opgemeten worden. Van een fiets is het zadel alleszins afgebroken ter hoogte van de zadelrails. De uniformen van de twee inspecteurs werden besmeurd door zaken en projectielen die in hun richting gegooid werden. Het gaat vermoedelijk om drankblikjes."

Voor het volledige verslag : zie onderstaande link.

Ook een jeugdwerker Ali El Moussaoui bevestigde het geweld: "het ging om een paar heethoofden die de situatie lieten escaleren".
He Groen, Cdenv en Sp.a, jullie geloven de politie, de burgemeester maar ook de arts die werkonbekwaamheid voorschreef niet, maar misschien deze jeugdwerker wel?

Dat Groen, cdenv en Sp.a alle registers opentrekken tegen onze ordediensten, en hen zelfs leugenaars noemen (!) vind ik totaal maar dan ook totaal ongepast. 
"Een arts stelt verwondingen vast, maar doet geen uitspraak over de oorzaak" krijg ik dan te horen uit die hoek. Tja, de agenten zullen zichzelf meppen hebben toegediend waarschijnlijk? 
Jongens toch... Laat ons de agenten die overlast durven bestrijden in Borgerhout volop steunen, eerder dan de idioten die hun werk bemoeilijken en verhinderen, en hen zelfs aanvallen!

In Antwerpen kan geen enkele vorm v geweld tg politie getolereerd worden. Spijtig genoeg zijn niet alle politieke partijen daarvan overtuigd. Hen wil ik alvast danken voor de duidelijkheid richting de Antwerpenaren. Zeker die partijen die de burgemeesterssjerp ambiëren.

En tot slot: ja tegen bodycams. Om onze burgemeester te citeren: 'Laat ons onze agenten hier asap mee uitrusten, zodat we dit soort nonsens niet meer moeten ondergaan.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is