Annick De Ridder ondervroeg Ben Weyts over de containercapaciteit in de Antwerpse haven

Door Annick De Ridder op 5 oktober 2017, over deze onderwerpen: Democratie, Economie, Havens, Werkgelegenheid
Annick De Ridder

De haven van Antwerpen is één van de belangrijkste motoren van onze Vlaamse economie. Vorig jaar beleefde ze opnieuw een recordjaar met meer dan 214 miljoen ton verhandelde goederen. Hiermee zorgt de Antwerpse haven voor brood op de plank bij ongeveer 150 000 gezinnen en herbevestigt ze haar positie in Europa en in de wereld.

De haven groeit sneller dan verwacht, wat goed nieuws is. De keerzijde van de medaille is dat er nu wel op korte termijn duidelijkheid moet komen over de uitbreiding van containercapaciteit in de Antwerpse haven.

“We mogen geen tijd verliezen in dit dossier, anders kunnen we de toekomstige groei en de bijhorende economische welvaart van onze regio niet blijven garanderen”, vindt Annick De Ridder. “Beslissingen over toekomstige aanlooproutes worden namelijk nu genomen door de rederijen. We hopen dan ook volgende zomer finaal de knopen te kunnen doorhakken en duidelijkheid te kunnen bieden aan de haven en haar potentiële klanten. Belangrijk is wel dat minister Weyts op mijn vraag antwoordde dat de bijkomende containercapaciteit er moet en zál komen. Dat is alvast een duidelijke stellingname”, besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is