Annick De Ridder tevreden met aanstelling intendant overkapping

Door Annick De Ridder op 17 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De Vlaamse regering heeft een intendant aangesteld voor de overkapping van de Antwerpse ring. Alexander D'Hooghe, hoogleraar ruimtelijke ordening aan de Amerikaanse universiteit MIT, krijgt met zijn team twee jaar de tijd om de overkapping te onderzoeken.

“De aanstelling van de intendant is een zeer goede zaak”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder. “Deze Vlaamse regering zet stappen vooruit om de files in en rond Antwerpen aan te pakken. Dit doen we door de aanleg van de Oosterweelverbinding. Tegelijkertijd denkt de regering aan de leefbaarheid in en rond de stad, en dus aan de overkapping van de R1. Oosterweel, mét overkapping, dat is een duidelijke win-win.”

De plannen van de Oosterweelverbinding passen binnen het grotere Masterplan 2020, dat verder gaat dan het rondmaken van de ring. Zo zijn er daarnaast nog investeringen in tramverbindingen, de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal om containerscheepvaart te faciliteren, en de aanleg van fietspaden en fietsostrades.

“Enkel door een én-én verhaal kunnen we een einde maken aan het fileleed en de overstap maken naar de mobiliteit van de 21ste eeuw”, besluit Annick De Ridder. "We wensen de intendant dan ook alle succes toe bij het uitvoeren van zijn opdracht!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is