Defecte liften van Kennedyfietstunnel zullen sneller hersteld worden

Door Annick De Ridder op 23 maart 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit
afbeelding Kennedyfietstunnel en Sint-Annatunnel

Defecte schuine liften in de Kennedyfietstunnel: het is een van de grootste frustraties van de fietsers die geregeld deze tunnel gebruiken. Ze zijn dan immers genoodzaakt om hun fiets op de smalle trap te duwen of om uit te wijken naar de Sint-Annatunnel.

“De liften van de Kennedyfiets-tunnel kampen geregeld met technische problemen”, aldus Annick De Ridder. “De tunnel wordt intensief gebruikt door fietsers en joggers, en de liften zijn dan ook van groot belang.”

Door de aanhoudende technische problemen aan de liften van de fietstunnel informeerde Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) naar de plannen van Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

“Onderzoek leerde ons dat het eigenlijk te lang duurt voor de aannemer ter plaatse was”, zegt minister Weyts. “We gaan daarom op zoek naar een onderhoudsaannemer die via een nieuw contract sneller zal moeten optreden bij een melding van een defect aan de liften.”

Het tunnel- en Controlecentrum kreeg sinds 2013 153 meldingen van defecten aan de lift op de rechteroever en 77 oproepen voor de lift op Linkeroever. Er zijn vooral problemen met de deuren van de schuine lift. Deze zullen nu dan ook sneller hersteld worden bij defecten. De fietstunnel is eigenlijk de vluchtkoker voor het geval dat er een ongeval zou gebeuren in de Kennedytunnel. Fietsers en joggers die er zeker van willen zijn dat ze niet voor een defecte lift komen te staan, kunnen dit steeds controleren op www.fietsersliften.wegenenverkeer.be

“Het is een goede zaak voor fietsers & joggers dat de herstellingen in de toekomst sneller zullen worden uitgevoerd. Die trappen oplopen, al dan niet met fiets, is geen lachertje”, weet de Vlaams volksvertegenwoordiger te vertellen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is