Ekerse Schoonbroekwijk krijgt eindelijk geluidsschermen (video)

Door Annick De Ridder op 16 oktober 2020, over deze onderwerpen: Antwerpen, Openbare Werken

Goed nieuws voor de bewoners van de Schoonbroekwijk in Ekeren. In het voorjaar van 2021 zal Vlaanderen de langverwachte geluidsschermen plaatsen aan de A12. "Dit is schitterend nieuws", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder.

De plaatsing van de geluidsschermen aan de Ekerse Schoonbroekwijk langs de A12 richting Nederland, zou eind 2017 starten. Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder ondervroeg om die reden Vlaams minister van openbare werken Lydia Peeters. Uit het antwoord van de minister bleek dat de aannemer moest overstappen op een andere uitvoeringstechniek en een bijkomende studie moest doen aangezien de koker van het Schijn dichter tegen de A12 lag dan eerst gedacht.

Goed nieuws

De minister bevestigde in haar antwoord wel dat de werken definitief van start zouden gaan in februari of maart 2021, afhankelijk van de voorbereidende werken. "Ik ben blij dat de inwoners van de Schoonbroekwijk hun lang beloofde geluidsmuur eindelijk gaan krijgen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder. "Ik begrijp dat de vertraging voor ongerustheid zorgde bij de inwoners van de Schoonbroekwijk. Ik ben dan ook zeer tevreden met het feit dat de werken in het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd.”

Ook Koen Palinckx, districtsburgemeester van Ekeren (N-VA) is blij met het nieuws. “Ik ben verheugd te horen dat de werken in het voorjaar van 2021 van start zullen gaan. Het is een dossier dat al even aansleept. Er heerste een grote ongerustheid in de wijk Schoonbroek, die nu weggenomen wordt: de plaatsing van de geluidsschermen komt de leefbaarheid van de buurt alleen maar ten goede.”

Bekijk de reportage van ATV via deze link.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is