Haven van Antwerpen blijft 100% operationeel tijdens coronacrisis

Door Annick De Ridder op 10 juni 2020, over deze onderwerpen: Antwerpen, Havens

De haven van Antwerpen is gedurende de hele corona-uitbraak 100% operationeel gebleven. Het is te danken aan de inspanningen van de hele havengemeenschap van werknemers en werkgevers dat de grootste economische motor van ons land draaiende wordt gehouden.

Als wereldhaven is de Port of Antwerp de kanarie in de koolmijn op vlak van economische trends. Het is dan ook een teken aan de wand voor onze economie dat we een daling opmerken in het aantal containerschepen die de haven aandoen. Meer dan ooit is het cruciaal dat iedereen de komende weken terug duurzaam en veilig aan de slag kan gaan.

Met Port of Antwerp breken we daar een lans voor en doen we een beroep op de kracht van innovatie. Zo mochten we als eerste de digitale armband, de Romware Covid Radius om social distancing en contact tracing te waarborgen, uittesten. Want het is van essentieel belang dat onze economie zo snel mogelijk terug op volle toeren kan draaien en dat we inzetten op manieren om deze heropstart veilig te laten verlopen. Als haven van Antwerpen dragen we alvast ons steentje bij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is