#Helfie is meer dan een slogan: 26.397 euro voor Sterre

Door Annick De Ridder op 26 april 2015
Groepsfoto 10 miles 2015

De 10 Miles van Antwerpen, editie 2015, was een overdonderend succes.  De N-VA wil dan ook graag alle lopers en toeschouwers bedanken voor dit onvergetelijk sportfestijn. Het bewijs dat sport verbindt over alle maatschappelijke en culturele grenzen heen. Mensen die wildvreemden aanmoedigen langs de kant van de weg, lopers die mekaar motiveren om door te zetten, kameraadschap op iedere straathoek. Veel mooier kan het volksfeest dat de 10 Miles van Antwerpen is geworden, niet zijn.

Onze partij liet zich opnieuw opmerken tijdens deze editie. Naast burgemeester Bart De Wever, schepenen Fons Duchateau en Ludo Van Campenhout en Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder liepen meer dan 60 mensen met het N-VA #Helfie-logo op hun shirt. Niet om campagne te voeren. Wel voor het goede doel.

Eind vorig jaar werd de toen anderhalf jaar oude peuter Sterre door een geestelijk gestoorde man aangevallen met een schroevendraaier in een supermarkt. Het meisje uit Deurne zal gedeeltelijk blind blijven. Bij de aanval werden hersenstam en zenuwen geraakt. Sterres toekomst blijft er één van bang afwachten en hopen op beterschap. De klok kunnen we voor Sterre jammer genoeg niet terugdraaien. We kunnen haar en haar ouders echter wel helpen om de medische en juridische kosten op te vangen, vandaag en in de onzekere toekomst. Onze 60 lopers zamelden via vele gulle gevers 26.397 euro in voor Sterre. Hiermee zet N-VA een mooie traditie verder. Eerder liep ons partij al voor de Special Olympics en het Zeepreventorium. De #Helfie is meer dan een slogan. We brengen ze al jaren consequent in de praktijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is