Luchtkwaliteit: Lage-emissiezone geldt ook voor bussen VVM De Lijn

Door Annick De Ridder op 1 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Een lage-emissiezone is een afgebakend deel van de stad waarvoor toegangsvoorwaarden gelden. Deze zijn gebaseerd op de uitstoot van het voertuig. Door het opleggen van deze voorwaarden worden voertuigcategorieën  met de relatief grootste uitstoot uit de stad geweerd. Onder andere op deze manier zet de Stad Antwerpen in op leefbaarheid en de verbetering van de luchtkwaliteit.

De bussen van de VVM De Lijn die in Antwerpen rondrijden zullen tegen de invoering van de lage‑emissiezone in orde zijn met de nieuwe regelgeving. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts geantwoord op een schriftelijke vraag van Annick De Ridder.

“Tegen de invoering van de lage‑emissiezone zal de VVM De Lijn de inzet van haar bussen herschikken. Momenteel voldoet reeds 94 % van de bussen van de VVM De Lijn in Antwerpen aan toekomstige norm. Voertuigen die eind 2016 niet voldoen zullen niet langer ingezet worden op de Antwerpse stadslijnen. En dat is goed nieuws voor de luchtkwaliteit in de stad” aldus Annick De Ridder.

Ook Antwerps schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud is tevreden over dit feit. “Het is belangrijk dat ook de voertuigen van de VVM De Lijn zullen voldoen aan de nieuwe regelgeving. Door de strengere normen verbeteren we de luchtkwaliteit en de leefbaarheid in Antwerpen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is