N-VA-lopers zamelen 20.797 euro in voor Stichting Terninck

Door Annick De Ridder op 17 april 2016
Groepsfoto Ten Miles 2016 waarop 20.000 EUR werd opgehaald voor een organisatie die mentaal en fysiek gehandicapte mensen ondersteund in hun woonbehoeften

De 10 Miles van Antwerpen, editie 2016, was een overdonderend succes.  De N-VA wil dan ook graag alle lopers en toeschouwers bedanken voor dit onvergetelijk sportfestijn. Het bewijs dat sport ook in deze moeilijke tijden mensen verbindt. Mensen die wildvreemden aanmoedigen langs de kant van de weg, lopers die mekaar motiveren om door te zetten, kameraadschap op iedere straathoek. Veel mooier kan het volksfeest dat de 10 Miles van Antwerpen is geworden, niet zijn.

Onze partij liet zich opnieuw opmerken tijdens deze editie. Naast burgemeester Bart De Wever, schepen Ludo Van Campenhout en Vlaams Minister Ben Weyts liepen meer dan 50 N-VA-mandatarissen en leden  met het N-VA-logo op hun shirt. Niet om campagne te voeren. Wel voor het goede doel.

De keuze viel dit jaar op Fondatie Terninck. Deze stichting, opgericht in 1697, creëert in de Antwerpse binnenstad een flexibel aanbod van woon-en dagbestedingsvormen voor volwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking in functie van hulp, zorg, ondersteuning of begeleiding. De stichting is onafhankelijk en behoort niet tot een bestaand zorgnetwerk.

Stichting Terninck verbouwt momenteel haar home tot een moderne faciliteit. Ze zouden daarbij graag een therapeutisch bad willen installeren, maar daarvoor schieten hun financiële middelen tekort. Onze lopers zamelden via vele gulle gevers 20.797 euro in voor Fondatie Terninck. Hiermee zet N-VA een mooie traditie verder. Eerder liep onze partij al voor de Special Olympics, het Zeepreventorium en peuter Sterre.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is