Nieuwe aanlegsteiger voor Lillo-Liefkenshoek onderweg

Door Annick De Ridder op 1 februari 2017, over deze onderwerpen: Havens, Mobiliteit

Omwille van het toenemende scheepvaartverkeer op de Schelde (door de verhuis van MSC), moest de veerdienst Doel-Lillo worden stilgelegd, dit om de veiligheid voor de scheepvaart te kunnen blijven garanderen. In de zomer van 2016 werden er enkel nog uitzonderlijk enkele vaardagen gehouden.

De veerdienst zou in de toekomst (op een gewijzigd traject) terug kunnen worden opgestart, maar eerst moet er een nieuwe aanlegsteiger aan Liefkenshoek worden gebouwd. De totale kostprijs hiervoor zou 1,8 miljoen euro bedragen. Momenteel wordt er onderhandeld tussen W&Z en het Antwerpse havenbedrijf over de verdeling van deze kost. Hopelijk sluit men snel een akkoord over de financiering.

De werken aan de Liefkenshoeksteiger zouden desgevallend kunnen starten midden 2017. Dit zou goed nieuws zijn voor de veerverbinding met Lillo, die dan vanaf 2018 terug zou kunnen worden opgestart.

Het spreekt voor zich dat de veerdienst belangrijk is voor de inwoners van Lillo, net als voor de duizenden toeristen die er gebruik van maken. Hopelijk geraakt de financiering snel rond, want dat is uiteraard een noodzakelijke voorwaarde! Duimen maar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is