Oosterweel: geen plan B

Door Annick De Ridder op 18 januari 2017, over deze onderwerpen: Economie, Havens, Mobiliteit, Openbare Werken

De Standaard bracht gisteren onheilspellend nieuws. Twee adviezen van de auditeurs bij de Raad van State leveren kritiek op de manier waarop het Milieueffectenrapport voor Oosterweel tot stand kwam. Een aantal kritieken zijn eerder “vormelijk” te noemen, andere lijken meer ten gronde te zijn. Momenteel worden overuren gedraaid om de voorliggende kritieken te weerleggen. En dat is erg belangrijk. Want indien de Raad van State de auditeurs zou volgen, moet heel de MER-procedure worden overgedaan. En, laat ons eerlijk zijn, dat zou jaren vertraging tot gevolg hebben. Niet enkel voor de plannen om de files op te lossen, maar ook voor de overkapping.

Ik zou nogmaals een oproep willen doen. We hebben nog nooit zo dicht bij een akkoord gestaan. Wanneer we deze plannen zouden wegsmijten, en sommigen dromen daar nauwelijks verholen van, is er geen plan B.

Laat mij duidelijk zijn: dan komt er geen oplossing voor de files, maar ook geen overkapping. Er staat een investeringstrein klaar van meer dan 3 miljard euro  en er is zicht op een nooit eerder geziene overkappingsoperatie, met al concrete engagementen van zowel de Stad Antwerpen, als de Vlaamse Regering. Laat ons daar nu mee aan de slag gaan. In het belang van de Antwerpenaar, en in het belang van de Vlaming.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is