Opening liften van de Kennedyfietstunnel

Door Annick De Ridder op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbaar vervoer
Opening liften van de Kennedyfietstunnel

Sinds vandaag zijn de liften in de Kennedyfietstunnel terug in gebruik, na grondige renovatiewerken. “Dit is een goede zaak, ik heb zelf kunnen ondervinden dat het geen gemakkelijke taak is om een fiets naar boven te duwen”, zegt Annick De Ridder. “De Kennedyfietstunnel is zéér gegeerd bij fietsers. En dat de liften net voor de zomer terug operationeel zijn, zal heel wat fietsers tevreden stellen. Zeker met alle grote wegenwerken die momenteel in Antwerpen op til staan. Bijzondere dank aan minister Ben Weyts dat hij hiervoor middelen heeft kunnen vrijmaken”.

De liften zijn gedurende vier maanden gemoderniseerd en opgewaardeerd om het comfort te verhogen en storingen in de toekomst te voorkomen. “De vele pannes leidden tot grote frustratie bij fietsers. Het waren vooral de deuren van de liften die de boosdoener waren. Daarom zijn de liftdeuren volledig vervangen en werd de liftkooi gerenoveerd. Ook werd de elektronica aangepakt. Hierdoor behoren pannes hopelijk tot het verleden”, vervolgt de Vlaams volksvertegenwoordiger.

Binnenkort worden ook de liften van de prachtige Sint-Annatunnel gerenoveerd. “Deze renovatiewerken zullen iets langer in beslag nemen, omdat er rekening moet worden gehouden met het erfgoedkarakter. We willen uiteraard niet dat de charmes verloren gaan”, zo besluit Annick De Ridder. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is