Park Groot Schijn krijgt nieuwe jeugdlokalen

Door Annick De Ridder op 2 maart 2021

Het gewezen clubhuis van de duikclub in het Park Groot Schijn krijgt een nieuw leven als jeugdcentrum. Het Antwerpse schepencollege keurde daar de omgevingsvergunning voor goed. De site krijgt ook drie nieuwe gebouwen en een nieuw middenplein.

Het bestaande gebouw dat tot voor kort dienst deed als clubhuis van de duikclub in het Park Groot Schijn zal met het oog de hedendaagse eisen van een modern jeugdcentrum gedeeltelijk verbouwd worden. Daarnaast komen er drie nieuwe gebouwen en een middenplein op de site. Twee gebouwen zullen dienst doen als jeugdlokalen, het derde als gedeelde berging. "Dit kadert in het masterplan Park Groot Schijn", legt schepen voor ruimtelijke ordening Annick De Ridder uit. "In dit park dat al enkele seizoenen heeft kunnen groeien en vergroenen, voorzien we verschillende kamers zoals de jeugdkamer en de sportkamer. Nu kunnen we starten met de uitvoering van de jeugdkamer in het tweede deel van 2021", vervolledigt schepen De Ridder.

Klaar in 2023

De nieuwe gebouwen zouden tegen de zomer van 2022 klaar zijn waarna de verbouwingen aan het bestaande pand starten. "De werken volgen elkaar op zodat de verenigingen te allen tijden een locatie hebben. Zo lang de bouwwerken aan de nieuwe gebouwen lopen, kunnen de verenigingen het bestaande gebouw blijven gebruiken", aldus Tjerk Sekeris, districtsburgemeester van Deurne. De werken aan het te renoveren pand ronden af tegen de zomer van 2023

Goed nieuws voor de jeugd

Ook Antwerps schepen van jeugd, Jinnih Beels, is opgetogen met de beslissing. "Meer dan ooit hebben jongeren ruimte nodig in onze stad. Deze coronatijden bewijzen eens te meer hoe belangrijk sociale interactie is voor hen. De jeugd heeft een plek nodig om jong en zichzelf te kunnen zijn. Wanneer jongeren ouder dan twaalf jaar opnieuw mogen samenkomen, zijn ontmoetingsplekken als deze meer dan welkom."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is