Reactie Oosterweel

Door Annick De Ridder op 11 januari 2017, over deze onderwerpen: Democratie, Economie, Havens, Mobiliteit, Openbare Werken, Werkgelegenheid

Naar aanleiding van de berichtgeving over Oosterweel werd mij een reactie gevraagd door nieuwszender ATV. Ik verduidelijkte dat we in 2017 hopelijk de spade in de grond zullen steken op Linkeroever. Maar er is inderdaad een kleine vertraging voor de werken op de rechteroever. Waar heeft dit mee te maken? Een deel van de berekeningen van het Milieueffectrapport (MER) moet opnieuw gebeuren omwille van Dieselgate.

Laat ons deze maanden gebruiken om de plannen nog meer te verfijnen en draagvlak te creëren voor de oplossing die nu voorligt: de Oosterweelverbinding. Deze maakt namelijk komaf met de files in en rond Antwerpen én zal zorgen voor een verbeterde leefbaarheid, zeker in combinatie met de voorliggende overkappingsplannen. Wij zullen er alleszins alles aan doen om zo snel mogelijk de spade in de grond te krijgen. Daar heeft de Antwerpenaar stilaan wel recht op!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is