Schepen van Ruimtelijke ordening Annick De Ridder verwelkomt studie departement Omgeving Vlaanderen

Door Annick De Ridder op 28 maart 2019, over deze onderwerpen: Antwerpen
Copyright Dries Luyten

Schepen van stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening Annick De Ridder (N-VA) verwelkomt de studie van het departement Omgeving over de maatschappelijke kosten van verspreide bebouwing in Vlaanderen. “Het antwoord op verspreide bebouwing in Vlaanderen is inzetten op stedelijke ontwikkeling. Deze studie legt daar stevige argumenten voor op tafel.”

“Inzetten op stedelijke ontwikkeling is werken aan de toekomst van morgen. Bij verspreide bebouwing is er bijvoorbeeld 10 keer meer infrastructuur nodig per gebouw dan in een stadskern waardoor bovendien de kostprijs 7 keer hoger ligt”, vervolgt schepen De Ridder.

"Het ecorealisme van de N-VA trekt voluit de kaart van slimme verdichting met oog voor leefbaarheid en duurzame mobiliteit. Het is nu zaak om een brede consensus te zoeken voor een verstandige toekomstvisie waarbij openheid en stedelijkheid hand in hand gaan. Ik roep de volgende Vlaamse regering dan ook op om in dit dossier zo snel mogelijk knopen door te hakken mét aandacht voor rechtszekerheid uiteraard.”

U kan de studie hier vinden: https://www.ruimtelijkeordening.be/studies/articleType/ArticleView/articleId/9302

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is