Sint-Anna-Veer blijft varen

Door Annick De Ridder op 24 mei 2019, over deze onderwerpen: Antwerpen, Havens

Het Sint-Anna-Veer blijft ter beschikking van pendelaar en gebruiker. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft daartoe de opdracht gegeven. “Dit is heel goed nieuws voor wie moet pendelen vanuit Linkeroever maar ook voor dagjestoeristen want het veer is razend populair onder Antwerpenaren en toeristen”, aldus schepen voor haven Annick De Ridder en schepen voor mobiliteit en toerisme Koen Kennis.

De gele boten van het Sint-Anna-veer varen sinds 2017 tussen linkeroever en het ponton van het historisch kasteel omdat er werken waren gepland aan de liften van de voetgangerstunnel.  De dienstregeling van het veer zou in juli aflopen maar dankzij de tussenkomst vanuit Vlaanderen blijft het veer dienst doen.

“We zijn heel blij dat er een oplossing is gevonden. De veerdienst kreeg er steeds meer passagiers bij want het is een volwaardig alternatief voor pendelaars waarbij je in 6 minuten al aan de overkant staat. Ook toeristen nemen graag de boot voor de perfecte foto van de skyline van Antwerpen”, zegt schepen Kennis. 

“Met 385.000 euro aan jaarlijkse recurrente middelen blijft de toekomst van het veer gewaarborgd. De Antwerpenaar houdt van de Schelde, waar de stad haar geschiedenis en toekomst aan dankt. Door de toekomst van het veer te verzekeren , versterken we die band weer een beetje meer”, besluit schepen De Ridder.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is