Stad en district Ekeren plannen vernieuwing kerkomgeving

Door Annick De Ridder op 22 juni 2020, over deze onderwerpen: Antwerpen, Openbare Werken
Ekeren centrum masterplan

De stad Antwerpen en het district Ekeren willen van de centraal gelegen kerkomgeving in de toekomst een aantrekkelijke en groene plek maken waar het aangenaam vertoeven is. De opstart voor deze vernieuwing werd door het college van burgemeester en schepenen goedgekeurd.

In het Masterplan Ekeren-centrum uit 2016 zijn de huidige troeven en noden in kaart gebracht om van de kerkomgeving opnieuw het kloppende hart van het district Ekeren te maken. Met de mogelijke ingrepen in het openbaar domein die uit dat onderzoek kwamen, gaan de stad Antwerpen en het district Ekeren nu aan de slag. Daarbij zetten ze hoofdzakelijk in op een aantrekkelijk en groen centrum dat kan zorgen voor de nodige impulsen en een levendige buurt. Daarnaast is het de bedoeling om in te zetten op verkeersveiligheid voor alle weggebruikers en de verschillende verkeersstromen rond de kerk te vereenvoudigen. De stad zal nu de procedure opstarten voor het aanstellen van een ontwerper voor het inrichtingsplan.

“De vernieuwing van de kerkomgeving is één van de prioritaire acties om de visie uit het masterplan Ekeren-centrum te verwezenlijken. Met de opstart van het inrichtingsplan is de eerste stap gezet om die vernieuwing uit te voeren en van de kerkomgeving opnieuw het uithangbord van het district Ekeren te maken", vertelt Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening.

“We willen Ekeren verder op de kaart zetten als een groen, leefbaar, bereikbaar en gezinsvriendelijk district. De vernieuwde omgeving van de kerk kan bijdragen aan dat imago. De kerkomgeving ligt met de Markt en de Frans Harrewijnlaan immers op het kruispunt van de belangrijkste noord-zuid- en oost-westverbindingen en daarmee op een zeer strategische plek als gezicht van ons district", treedt Koen Palinckx, districtsburgemeester van Ekeren, haar bij.

Meer info over het Masterplan Ekeren-centrum vindt u HIER.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is