Stand van zaken Saeftinghedok

Door Annick De Ridder op 25 oktober 2016, over deze onderwerpen: Economie, Havens, Werkgelegenheid
Havendok

De Antwerpse haven verwerkt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton goederen en geeft, rechtstreeks en onrechtstreeks, werk aan 150 000 mensen. Ze is tevens goed voor 9% van het Vlaamse BBP en behoort tot de wereldtop. Zonder het Saeftinghedok zal de haven tegen 2030 echter niet meer kunnen groeien, met bijhorend jobverlies tot gevolg.

Annick De Ridder ondervroeg minister Schauvliege over de stand van zaken. De minister antwoordde dat er niet wordt stilgezeten maar dat er verschillende hindernissen blijven opduiken in het dossier. “Ik vind het antwoord van de minister niet erg geruststellend”, aldus Annick De Ridder. “De problematiek bestaat niet sinds gisteren en toch kan de minister geen oplossing aanbieden”, vervolgt de Vlaamse volksvertegenwoordiger.

“We mogen niet treuzelen met dit project. Ik verwacht van de minister bevoegd voor het vergunningentraject een krachtdadig optreden dat ervoor zorgt dat de verdere groei van onze haven gegarandeerd blijft. Maar het project is al lange tijd in onderzoek en er komt maar geen doorbraak. Ik hoop niet dat het Saeftinghedok op deze manier op de lange baan wordt geschoven”, besluit Annick De Ridder, “daarvoor is het dossier té belangrijk”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is