Veerdienst Lillo-Doel wordt Lillo-Liefkenshoek

Door Annick De Ridder op 13 februari 2016, over deze onderwerpen: Havens
Veerboot die vaart over de Antwerpse Schelde

Vanaf 2018 komt er een nieuwe veerdienst tussen Lillo en Liefkenshoek. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder aan Vlaams minister van Mobiliteit & Openbare Werken Ben Weyts. Tegen 2018 zal er aan Liefkenshoek een nieuwe aanlegsteiger gebouwd worden die 1,8 miljoen euro zal kosten.

Het zal deze zomer niet mogelijk zijn om de gratis veerdienst tussen Lillo en Doel te nemen. Oorzaak is het drukke scheepvaartverkeer van in- en uitvarende zeeschepen aan het Deurganckdok. Daarom is er beslist om deze een nieuwe verbinding in te voeren.

"Dat kan maar vanaf einde 2017, of begin 2018, nadat een nieuwe steiger is gebouwd. De bouw van deze steiger kadert niet alleen in het behoud van de toeristisch-recreatieve mogelijkheden, maar ook om het woon-werkverkeer tussen linker- en rechteroever te verbeteren", aldus minister Ben Weyts. "Waterwegen en Zeekanaal zal instaan voor de bouw van de steiger. Er wordt gestreefd naar Europese subsidies."

Daarnaast treft het Havenbedrijf voorbereidingen om vanaf 2017 een netwerk van waterbussen uit te bouwen. Deze waterbussen zullen Antwerpen, delen van het Waasland, en de haven met elkaar verbinden. De nieuwe veersteiger zal hieraan ook aangepast worden, zodat ook deze waterbussen ervan gebruik kunnen maken.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is