Vlaamse regering werkt verder aan Saeftinghe

Door Annick De Ridder op 7 december 2015, over deze onderwerpen: Havens

De haven van Antwerpen geeft, rechtstreeks en onrechtstreeks, werk aan 150.000 gezinnen, en verhandelt jaarlijks 199 miljoen ton goederen. Het is dan ook heel belangrijk voor onze wereldhaven dat deze verder kan groeien.

De Raad van State schorste onlangs de plannen van het Saeftinghedok. De werkwijze waarbij eerst elders extra natuurgebieden worden aangelegd alvorens de havengebieden verder te ontwikkelen zou op het eerste zicht het Europees recht schenden. Dit is dramatisch voor de toekomstige ontwikkeling van de haven. Annick De Ridder stelde daarom een parlementaire vraag aan de minister over hoe de Vlaamse regering dit wil oplossen. De minister bevestigde dat de Vlaamse regering momenteel bekijkt wat de juridische mogelijkheden zijn om verdere vertraging te vermijden.

“Het is belangrijk dat we geen tijd verliezen”, aldus Vlaams parlementslid Annick De Ridder. “Vertraging bij de aanleg van het Saeftinghedok kan ervoor zorgen dat we internationaal kansen missen, met gevolgen voor onze economie en jobs. Europese richtlijnen moeten worden toegepast, maar het kan niet zijn dat te pas en te onpas belangrijke investeringsprojecten vastlopen in de juridische mallemolen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is