Vlaanderen moet innovatief vervoer in goede banen leiden, niet afremmen

Door Annick De Ridder op 18 april 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Innovatie
Vlaanderen moet innovatief vervoer in goede banen leiden, niet afremmen

Wereldwijd zijn verschillende innovatieve toepassingen in opmars, ook in de vervoersector. Daardoor komen er nieuwe spelers op de markt die niet steeds van bij aanvang aan alle regels voldoen, zoals Uber. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) wil dat de Vlaamse regering de bestaande regelgeving aanpast en moderniseert, om meer innovatie binnen de sector toe te laten.

“Verkrampt reageren op nieuwe systemen en toepassingen heeft geen zin”, aldus De Ridder. “De overheid moet integendeel bekijken hoe we nieuwe spelers ook een kans kunnen geven om zich in te schakelen in ons mobiliteitsverhaal in Vlaanderen. Dat zal de reiziger enkel ten goede komen.”

Overdreven regellast inperken

De Ridder diende daartoe een resolutie in, met steun van alle meerderheidspartijen. “Daarin vragen we aan de Vlaamse Regering om de historisch gegroeide overdreven regellast in te perken”, stelt De Ridder. Uiteraard zal dat in nauw overleg met alle belanghebbenden moeten gebeuren: in de eerste plaats de gebruikers, maar ook de aanbieders van betalende taxidiensten zoals de taxifederaties, de aanbieders van platformen waar gebruikers en aanbieders elkaar vinden, andere nieuwe spelers, alsook de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de centrumsteden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is