VVM De Lijn – nieuwe beheersovereenkomst

Door Annick De Ridder op 26 oktober 2016, over deze onderwerpen: Openbaar vervoer
Bus De Lijn

Op initiatief van Vlaams parlementslid Annick De Ridder is de resolutie voor een nieuwe beheersovereenkomst van De Lijn goedgekeurd. “Het is de bedoeling om te evolueren naar openbaar vervoer dat vraaggericht, comfortabel, stipt en toegankelijk is voor iedereen. Ook moeten de technologische mogelijkheden beter ingezet worden om bijvoorbeeld reizigers te informeren over de dienstregelingen en overstapmogelijkheden”, zegt Annick De Ridder.

De grootste verandering die de resolutie bevat is de gegarandeerde dienstverlening, waardoor De Lijn een minimum aantal bus- en trams moet laten rijden bij stakingen. “In principe moet de federale overheid dat regelen”, zegt Annick De Ridder. “Maar via de beheersovereenkomst kan De Lijn een soort herenakkoord sluiten om de minimale dienstverlening in te voeren”, zo vervolgt de Vlaams volksvertegenwoordiger.

“Het is nu de bedoeling dat minister Weyts gaat onderhandelen met De Lijn over de nieuwe beheersovereenkomst. Ik hoop dat de gesprekken snel vooruit zullen gaan omdat de beheersovereenkomst op 1 januari 2017 moet ingaan”, zo eindigt de Vlaams volksvertegenwoordiger.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is