Annick De Ridder ondertekent oprichtingsakte van Port of Antwerp-Bruges: “Allerlaatste puzzelstukje is gelegd”

Door Annick De Ridder op 22 april 2022, over deze onderwerpen: Economie, Waterwegen

Vandaag ondertekende Antwerps havenschepen Annick De Ridder en Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) de oprichtingsakte van Port of Antwerp-Bruges. “Het allerlaatste puzzelstukje is gelegd. Vandaag schrijven we geschiedenis, want de ééngemaakte haven is nu officieel en juridisch een feit”, zegt Annick De Ridder, die de voorzitter wordt van deze eengemaakte haven. 

Win-win voor beide havens

Hierbij is de laatste mijlpaal van de fusiegesprekken bereikt, die in januari 2019 werden opgestart. Na de goedkeuring in maart 2022 van het fusiedecreet en de aandeelhoudersovereenkomst door de Antwerpse en Brugse schepencolleges en gemeenteraden, volgde met de ondertekening vandaag het laatste element. “De fusie is een win-win voor beide havens”, zegt Annick De Ridder. “Want door de krachten te bundelen verankeren we onze positie als wereldhaven.”

De economische motor van Vlaanderen

De eengemaakte haven wordt de grootste export- en containerhaven (in tonnage) van Europa, de grootste haven voor overslag van voertuigen in Europa en de belangrijkste petrochemische hub van Europa, vertelt De Ridder: “Zo is het onze ambitie om van de Port of Antwerp-Bruges dé energiepoort tot Europa te maken. Met maar liefst 74.000 directe en 90.000 indirecte jobs en met een toegevoegde waarde van bijna 21 miljard euro vormt de ééngemaakte haven dé economische motor van Vlaanderen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is