Mijn antwoord nav de opinie van dhr. Reynebeau in De Standaard gisteren

Door Annick De Ridder op 7 augustus 2022, over deze onderwerpen: Antwerpen, Democratie

Geachte heer Reynebeau,

Moest u enig opzoekwerk gedaan hebben, zou u ongetwijfeld de veroordelende tweet hebben gespot die ik plaatste over de praktijken van een onderaannemer van Borealis. Evenals de reactie van BDW. U moest heus niet ver scrollen. Niet dat ik die tweet overigens hoefde te plaatsen, want de industriële concessie van Borealis (grondgebied Beveren) wordt helemaal niet door havenbedrijf POAB uitgegeven. En arbeidsinspectie is tot op heden nog steeds federale materie. Wanneer u enkele 100en miljoenen euros van het federale niveau naar Antwerpen overhevelt, wil ik dat gerust samen met de strijd tegen georganiseerde criminaliteit zoals drugshandel op mij nemen.

De “schrale boompjes” (sic) waarvan sprake stonden niet op de oorspronkelijke plannen voor het Mediaplein. Deze schepen van stadsontwikkeling stuurde de ontwerpers terug naar de tekentafel, net om groen toe te voegen aan plannen op een locatie waar dat verre van evident is (bovenop de parking van het centraal station te Apen). Bodem verhoogd, waterbuffering toegevoegd, bomen geplant, graag gedaan! 

En over uw aanval op de sponsoring door onze haven aan voetbalclub RAFC zwijg ik nog. Ik noteer dat in uw journalistieke ethiek een medewerker die misschien wel op laakbare wijze met dames omging maar nergens strafrechtelijk veroordeeld werd, best een onmiddellijke burgerlijke dood sterft. Lees : zeker nergens nog mag aangeworven worden. Het bedrijf dat dat wel doet: pek en veren! Wie vervolgens een sponsorsamenwerking met zo’n bedrijf niet halsoverkop wil verbreken: schaam u diep. 

U schrijft uiteraard wat u wil, ik denk er van wat ik wil. En samen met mij zeer velen.

Mvg - ADR 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is